Om bloggen

Namnet Bukafalos kommer från Bukefalos, som var Alexander den stores häst. Betydelsen i namnet sägs vara ”oxhuvud” och lär ha kommit sig av att hästen hade ett stort huvud med en bred panna. Det var en särskild häst som verkligen har fått en plats i historien, inte bara för sin uppvisade lojalitet mot sin ryttare, utan även för sitt egensinniga temperament.

resande 2

Så kom denna blogg till
Det var på en resa i närheten av floden Jhelum, som finns i både den indiska och pakistanska delen av Punjab, som vi fick höra talas om denna historia. Sägner säger nämligen att Alexander ska ha låtit begrava denna häst någonstans längst denna flod, och därmed också ha grundat staden Bukefala i hästens namn. Vart denna stad ska ha befunnit sig är man däremot inte riktigt överens om.

Bloggens syfte
När vi startade Bukafalos så var det just för att det är historier och resor som detta som förändrar oss som människor, och vi ville gärna kunna föra denna typ av tips och inspiration vidare till andra som delar vårt intresse för det utvecklande resandet. Här kommer ni därför att kunna läsa om både det ena och det andra, såväl från hemmaplan som från utlandet.