Karl Pilkington, resenären som roar oss på TV

Jag har följt serien An Idiot abroad när den gick på TV och har spenderat många stunder i soffan, skrattandes åt Karl Pilkington under hans äventyr runt världen. Det här är en programidé som är så briljant att jag inte kan förstå hur någon inte kommit på den innan? Vi har ju redan den typen av entertainment-program på tablån, där vi roas av dessa unika personligheter som finns runt i världen. Vad kan då egentligen bli bättre än att sätta en sådan personlighet i en flygstol för att resa jorden runt?

Kannibalerna i Peru
Avsnittet där han reser till Machu Pichu och blir förvarnad om att han ska till en by där människorna tidigare var kannibaler är mitt absoluta favoritavsnitt. Delvis för att det tar mig tillbaka till min egna resa till Machu Pichu och den fantastiska naturen och utsikten som råder där – men även för att jag inte kan sluta skratta åt hans tankar inför den här resan. Han skräms över det faktum att han kanske råkar vara en delikatess i deras ögon, och oroar sig något så fruktansvärt inför besöket.

Vid ett tillfälle erkänner han även att han troligen skulle äta människa själv om det vore så att han var riktigt hungrig, men så kläcker han även ur sig den sköna kommentaren att ”Fast jag skulle nog gärna vilja veta lite mer om människan först”…

resande 3

Det inhemska vårdsystemet
Efter besöket i den så kallade kannibal-byn så får han bland annat träffa en medicinsk doktor som bland annat tar fram ett marsvin mitt i behandlingen som får undersöka Karls status. Här följer också en sådan där fantastisk monolog kring vårdsystemet i landet och hur han betraktar det hela.

Om ni inte har sett något av dessa program överhuvudtaget så skulle jag ge det en chans om jag vore ni. Inte bara får man en massa inspiration på resande som man själv skulle vilja göra, utan det är helt enkelt komedi när det är som bäst också. För den resvane kan det inte bli roligare än såhär, helt klart. Det är hela kombinationen som gör programmet till vad det är. Inspirationen, tipsen, humorn och fascinationen i samma program.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *