Ta med dig Indien hem

Jag var ute och sökte lite efter olika tips på indisk inredning för att hitta lite inspiration för eget bruk, och kom över en hel del intressanta bloggar och artiklar. Tyckte det gav mycket bra inspiration för dig som gärna tar med dig Indien hem igen efter din resa. För visst är det något alldeles särskilt med den där känslan man får ute på restauranger, i hemmen och på gatorna i Indien? Det är en gemytlighet utan dess like, och man vill så gärna kunna ta med sig den känslan hem.

Det blir kanske inte 100 % men 70 % är good enough
Visst kommer man aldrig att kunna få till den 100 procentiga känslan, för i sådana fall hade resandet inte haft samma värde. Men jag tänker att 70 % också kan vara okej. Mer än okej till och med. Good enough. Så jag kikade lite på vad det fanns för olika typiska moment i den indiska inredningen som man kan inspireras av.

  • Mörka bruna träslag
  • Avskavda möbler i turkosa och gröna färger
  • Tyger, gärna i orange och gult
  • Rökelser
  • Gudastatyetter
  • Mycket mönster i textilierna

Själv har jag nästan hela hemmet i turkost och brunt, så det är en bra start. Men jag skulle vilja få in mer av de mörka träsorterna som är så himla vackra. Helst ska det vara i teak. Minns att det fanns ett ganska stort utbud av just teak-möbler på Rusta förr i tiden, men nu var det länge sedan jag var där så har faktiskt ingen koll alls. Mest vill jag ju helst göra om köket som är så himla trist, men har ett inbokat möte med Mälarkök här nästa vecka så ska kika på nya alternativ till köket där. Förhoppningsvis kan jag få allt klart där innan sommaren. Lovar att det kommer bilder framöver 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *