Resor som tilltalar smaklökarna

Minns ni programmet Fahléns matäventyr? Det är när de reser ut tillsammans i världen för att testa på olika typer av mat, men där det också förekommer en hel del inslag av äventyr längst med resan. Här var de med på tv angående just detta:

Resmål att lägga på minnet
Jag tittade ganska frenetiskt på det här programmet och tyckte verkligen att det gav en hel del fascinerande idéer när det kommer till resor. Men något som man verkligen tar med sig i form av minnen efter sina utlandsresor är alla dessa olika typer av mat man får uppleva. En del rätter och efterrätter som är så pass goda att man kan tänka sig att resa tillbaka endast för dessa. Men sedan finns det givetvis också en hel del varianter som man önskar man kunde glömma.

I den här artikeln har dom roligt nog tagit fram en lista på världens konstigaste mat. Jag är glad att presentera att jag faktiskt inte har testat något av detta, även om jag har testat riktigt konstiga sammansättningar med tiden. Men utifrån den här listan så har jag tänkt att ”Okej, om man skulle komma över detta och erbjudas att testa och du är tvungen att välja 5 stycken rätter. Vilka blir det?”.

Jag kom fram till att om jag verkligen var tvungen, ja – då skulle det väl bli följande alternativ:

 • Kungskobrablod
  Vidrigt, absolut. Men skulle välja det alla gånger hellre än exempelvis pojkurinskokta ägg.
 • Blåsfisk
  Det är ju ändå en fisk, och det har man ju klarat så många andra varianter av så då borde detta inte vara alltför hemskt.
 • Elefantbajskaffe
  Är man en kaffeälskare så är man. Man får bara försöka förtränga den lilla omvägen som dessa bönor gör innan de mals till kaffe.
 • Gräshoppor
  Jo men när jag tänker efter har jag nog kanske ätit det förr och vill ändå minnas att det smakade helt OK.
 • Silkesmaskar
  Om man är rädd för maskar och kryp så är det säkert inte att rekommendera, men jag väljer det fortfarande framför en del av de andra alternativen på denna lista.

 

Vad hade ni valt utifrån denna (hemska, hemska) lista? Låt oss veta 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *